A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

1970-1979

1970

Dette var det først året o-laget hadde egen friidrettsgruppe. Treningene var på Follese skole og Roald Bjørsvik var både leder av gruppen og trener. På en imponerende måte klarte han med sin interesse, entusiasme og ledererfaring å bygge en plattform for gruppen som senere gav store resultater. Allerede første året ble det en rekke premier til deltagerene i friidrettsgruppen. O-løperene kjempet dette året om Askøymesterskapet på Stenrusten. Det var stor deltagelse. Av resultatene nevner vi at Jan Solli vant klasse 1 foran Kristian Nese. Klasse 2 vant Helge Solli foran Rune Monsen. I klasse 3 vant Tor Monsen 5 sekunder foran Norvald Hestetræet. Jenteklassen vant Bente Paulsen foran Marit Evensen. I den korte seniorløypen var resultatene disse: 1. Alf Jakobsen 49:25, 2. Anton Fretheim 53:30, 3. Rune Solhaug 59:00, 4. Bjarne Færevåg 49:25, 5. Gunnar Skare 66:45

1971

Imponerende resultater av Jan Solli i juniorklassen. Han vinner kretsmesterskapet, Vestlandsmesterskapet og blir nr. 5 i Norgesmesterskapet på Hadeland. I den store internasjonale Euro-Meet konkurransen i Skottland blir han nr. 2. For disse glimrende resultatene ble han tildelt Askøy kommune sin pokal for beste idrettsprestasjon i 1971. Det var en stolt Jan Solli som mottok Askøybragden av ordfører Johan Sørensen. At han samme år var leder av o-gruppen forteller hvilken ener han er. Dette året startet turorienteringen (omtalt annet sted). De unge i friidrettsgruppen gjør en flott innsats, med kretsmesterskap til Randi Nilsen og Kåre Målsnes.

1972

Medlemstallet er nå oppe i 256 idet laget feirer 10 års jubileum. Aktiviteten er stor, noe treningsplanen viser. Hver uke er det tre parier på Haugland skole, fire partier på Kleppestø barneskole, tre partier på Follese skole og seks partier på Kleppe skole. Et annet eksempel på aktiviteten er klubbmesterskapet i terrengløp fra Kleppe skole som samler 134 deltagere. O-løperene har treningsleir på Lynhytta. I NOFposten (Norges Orienteringsforbund sitt blad) leser vi: «Det hører vel til sjeldenhetene at et klubblag drar 50 mil for å holde orienteringsleir. Askøy Olag gjorde i sommer alvor av planene sine, 20 av lagets unge, ivrige løpere hadde i begynnelsen av august en utbytterik o-uke på Lynhytta i Nordmarka.» Ledere på leiren var Hermann Balestrand og Jan Solli.

1973

Imponerende sesong av Randi Nilsen med bronsemedalje i Norgesmesterskapet i hopp uten tilløp og vinner av Vesta Hygea lekene (uoffisielt Norgesmesterskap for ungdom). For sine flotte resultater tildeles hun Askøybragden i 1973. Jan Solli vinner mønstringsløp og blir uttatt til ungdoms-landskamp i Finland og 4-landskamp i Hardanger. Rolf Fasting vinner gutter 15-16 år og Geir Tveit gutter 13-14 år både i kretsmesterskapet og Vestlandsmesterskapet. Bente Paulsen løper inn til sølvmedalje i kvinner junior i begge konkurranser. Randi Nilsen ble beste jente under kretsmesterskapet på Fana Stadion. Bergens Tidende skriver blant annet: «Mesterskapets suverene forgrunnsfigur ble Randi Nilsen, Askøy Olag. Hun stilte opp i seks øvelser og ble premiert i alle.» Unge Ottar Haugen imponerte med hele 6,03m i lengde.

1974

Rolf Fasting fortsetter fremgangen og vinner igjen Vestlandsmesterskapet. I hovedløpet for yngre (uoffisielt Norgesmesterskap for gutter og jenter) blir det bronsemedalje. Løpet gikk i Porsgrunn og hadde rekorddeltagelse. Vibecke Krokås kom på 16.plass i jenteklassen. I kretsmesterskapet i stafett var guttelaget uslåelig. Vinnerlaget var: Rolf Fasting, Norvald Hestetræet og Geir Tveit. Vi nevner ellers at i gutter 12 år vant Yngve Nymark og Bjørn Hølleland vunnet omtrent alt som var å vinne.

1975

Ove Drange som representerte Gular (men senere svært så sentral i Askøy O-lag) vinner Norgesmesterskapet for junior. Rolf Fasting debuterer på o-landslaget med 5. plass i de britiske skoger. Randi Nilsen, Ottar Haugen og Bård Losvik vinner mange kretsmesterskap i friidrett. Leder i o-laget, Alf Jakobsen blir valgt til formann i kontaktutvalget for idrettslagene på Askøy.

1976

Roald Bjørsvik overrekkes idrettsmerkestatuetten. Randi Nilsen blir nr.2 i Norgesmesterskapet for junior 5-kamp og nr. 4 i samme øvelse i NM senior. I Vesta Hygea lekenes landsfinale blir Unni Heimli nr. 2 i 80 meter hekk og Ottar Haugen følger opp med samme plassering i lengde (6,40m) i Coca Cola landsfinale. Rolf Fasting ble nr. 2 i Norgesmesterskapet i o-løp i juniorklassen.

1977

Norgesmesterskapet i hopp uten tilløp ble arrangert i Askøyhallen 6.mars av Askøy O-lag. Dette var det første Norgesmesterskap som ble arrangert av et idrettslag fra Askøy. Hovedkomitéen ble ledet av Roald Bjørsvik. Mesterskapet ble en suksess, ikke minst fordi lagets Randi Nilsen vant høyde og med reultatet 1,49m tangerte norsk og nordisk rekord. I lengde satte hun ny kretsrekord med 2,72m og ble nr.5. Kåre Målsnes ble nr. 5 i lengde med ny personlig rekord på 3,06m. Ragnhild Bjørkaas velges til formann i Hordaland Orienteringskrets og blir også dette året kretsmester i dameklassen.

1978

Randi Nilsen forsvarer fjordårets Norgesmesterskap i høyde uten tilløp. Hun blir også uttatt til to landskmper. Unni Heimli har en fin sesong og blir nr. 3 i Norgesmesterskapet i 5 kamp og nr.2 i Nordisk i samme øvelse. Jan Solli blir nr. 6 i Norgesmesterskapet i o-løp. Friidrettsgruppen har diskutert samarbeid med Strusshamn IL for å starte egen friidrettsklubb på Askøy. Derfor melder medlemmene seg ut av Askøy O-lag fra 31.12.1978 og starter Idrettslaget Fenring. Ragnhild Bjørkås på Kretstinget

1979

Askøy O-lag deltar for første gang i TIOmila. Denne svenske stafetten er en av verdens største og mest prestisjefylte stafetter med tilsammen 10 etapper på natt og dag. Suksessen uteblir men laget prøver seg igjen ved flere anledninger (se egen ramme). Atle Jakobsen har en god sesong og blir nr.8 i Norges-mesterskapet. Det blir arrangert en vellykket treningsleir på IL Hellas sin hytte ved Drammen. O-laget kjøper seg egen buss for å gi bedre tilbud til medlemmene når de skal til og fra o-løp. Norvald Hestetræet