A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

1980-1989

1980

Ragnhild Bjørkaas tildeles Hordaland Orienteringskrets sitt hederstegn. Det blir arrangert helgesamling fra Haugland skole i april med Verdensmester Øyvind Thon som instruktør. Flott NM innsats av Atle og Jan med 6. plass for Atle i lang NM og samme plassering for Jan i natt NM. Laget vinner kretsmesterskapet i stafettorientering både i dameog herreklassen. O-laget er en flittig arrangør av løp i kretsen også dette året. Støttelaget (foreldrelaget) får ros for alltid god hjelp. Jan Strømsnes takker (forløpig) av etter en kjempe innsats som leder for turorienteringen.

1981

Bjørn Hølleland er dette året beste NM deltager med sin 11.plass i juniorklassen. Stor aktivitet i laget med beste sesong plasseringsmessig: 46 1. plasser, 48 2. plasser og 33 3. plasser. Hele 7 stykker har vært med på samtlige 21 treningsløp. Innsatspokalen for 1981 gikk til Bente Paulsen for hennes fremragende arbeid for laget.

1982

Flott stafettinnsats i Norgesmesterskapet. Juniorene Bjørn Hølleland, Tore Juvik og Yngve Nymark ble nr. 4. Seniorlaget med Bjørn Hølleland, Atle Jakobsen, Yngve Nymark og Jan Solli ble nr. 7. Jan fikk også samme plassering i lang-NM. Dugnadsinnsatsen er stor. Dette året starter porsplukkingen for Toro fabrikker som ble en god inntektskilde de kommende årene. Bingoen som arrangeres vår og høst er populær og gir også gode inntekter.

1983

Askøy O-lag i samarbeid med IL Gular er tildelt Norgesmesterskapet i orientering for juniorer 1984. Mye arbeid dette året er viet mesterskapet, spesielt synfaring av kartet over Storåsen. Jan Fjærestad melder seg inn i o-laget. I Solo-stafetten (Norges største o-stafett) løper han siste etappe og Askøy Olag inn til en overraskende og sterk 4. plass. De øvrige på laget er: Bjørn Hølleland, Atle Jakobsen, Ove Drange, Yngve Nymark og Jan Solli. O-laget vinner Vestlandsfinalen i o-cupen. I landsfinalen i Sandefjord blir laget nr. 5. Skotnesleiren er også denne våren et populært tiltak for de yngste og har stor oppslutning. Hilde Nymark tildeles pokalen for beste nybegynner og premien for den som har vist størst fremgang i 1983.

1984

O-lagets største idrettslige prestasjon til nå kommer på Ulven 6. august. Laget vinner Solo-stafetten overlegent i konkurranse med Norges beste stafettlag. De som stod for bragden var Bjørn Hølleland, Yngve Nymark, Ove Drange, Atle Jakobsen, Jan Solli og Jan Fjærestad. For seieren i Solo stafetten tildeles Askøy O-lag Askøy-bragden for 1984. Helgen 8. og 9. september samlet 350 junior orienterere seg på Askøy for å kjempe om NMmedaljer. Mesterskapet på Haugland ble meget vellykket, både de individuelle konkurransene lørdag og stafettene søndag. Et tallrikt publikum med ordfører Otto Paulsen i spissen skapte en fin ramme om mesterskapet. Løperfesten i Askøyhallen lørdag kveld bidro også til å gi deltagerene et fint minne. Dessverre klaffet det ikke helt for Askøy sine deltagere. Stafettlaget: Tore Nymark, Raymond Nilsen og Tore Juvik var best, men klarte ikke premieplass.

1985

Jentelaget Hilde Nymark, Edith og Lise Balestrand vinner kretsmesterskapet og Sørlandsstafetten. Det arbeides godt med rekrutteringen og mange deltar på instruksjonskvelder på Haugland Skole. Ingeborg Jakobsen og Hans Arne Ramsvik vinner klubbrankingen i D10-12N og H10-12N.

1986

Laget anskaffer EDB system for arrangement av oløp. Hele medlemskartoteket legges også inn på EDB. Verner Hølleland har ansvaret. I kretsmesterskapet for langdistanse o-løp blir det femdobbelt til o-laget i seniorklassen. Bronsemedalje til Jan Solli i klasse H35 i WorldCup. Fauskanger Barne- og Ungdomsskole . Medlemsbladet kommer nå ut regelmessig og med god dekning av lagets aktiviteter. Redaktør Øystein Frøyland fortjener ros. Årets dugnad: «Kommunestyret vedtar således i møte den 24.03.1988: Askøy O-lag gies i oppdrag å registrere samtlige septiktanker i kommunen til en total pris på kr. 60.000,-»

1987

25 års jubileum markeres med 2-dagers løp på Ravnanger. Stor deltagelse og flotte arrangementer. Askøymesterskapet jubilerer også (25 år) med vellykket arrangement i Tveitaskogen. Yngve Nymark blir nr. 7 i langdistanse NM i Molde. 40 medlemmer fra o-laget drar på busstur til Kristiansand i pinsen. I Sørlandsstafetten blir Askøy O-lag nr. 2 i seniorklassen og nr. 3 i gutteklassen. I Sørsprinten vinner Jan Solli mens Atle Jakobsen, Tore Nymark og Birthe Haugland blir nr. 2 i sine klasser.

1988

Kjempeløp av Jan Solli og 2. plass i Verdensmesterskapet for veteraner. Pokalkamp startes opp for lagene i Bergensregionen med Askøy O-lag som vinner. Laget starter også opp med treninger på Nordre Askøy, nærmere bestemt på Fauskanger

1989

Arrangerer et vellykket kretsmesterskap med 300 deltagere på det nye Tveitaskogen-kartet. Rannveig Solli og Jan Fjærestad vinner dame- og herreklassen mens Ingeborg Jakobsen vinner jenteklassen. I stafettmesterskapet på Ulven vinner guttelaget ved Øyvind Magnussen, Thomas Olsen og Hans Arne Ramsvik. Stor deltagelse i vellykket Askøymesterskap med samlingsplass og mål i løypeleggerens egen hage.